look what i found.


m-u-m-s, fredagens godisskål fick åka fram, bäst att passa på att kolhydratladda inför förlossningen!

boooored.

Så, nu har jag badat, tvättat, uppdaterat BB-väskan & precis slängt i mig lite lunch.
Det är svårt att känna sig produktiv om dagarna, eller det är ju svårt att överhuvudtaget få dagarna att gå och kännas någorlunda vettiga. Man får inte vara för effektiv ena dagen, för då har man inget att göra i en vecka, haha.

Tänkte få med mig Daniel och handla senare, imorgon tänker jag baka hallongrottor och göra ett jättelass med pannkakor att frysa in innan det är dags för föräldrakurs del 3- the last part.

Nu ska jag ta mig en kopp hallonbladsté och kolla lite tv.


Åh, äppelmuffins med crumble vore bra gott...

new day.

Har sovit som en stock inatt, somnade vid 23 och vaknade 9, skööönt!

Idag har jag inga planer alls. Hade jag inte varit så jäkla otymplig så hade jag varit ute och rensat ogräs mellan plattorna på tomten, och gjort iordning fint i de små rabatterna. Mennej, det får vänta till våren.
Istället ska jag nog ta ett långt bad och göra mig lite fresh, det ska jag nog orka med! Kanske fixa iordning lilla garderoben och fylla på med alla fina saker från babyshowern.


Allt gick bra hos BM igår, huvudet på lill*n är ruckbart, alltså har pyret sjunkit ner liite iallafall.
SF fortfarande 35. Tänk att det här kan ha varit sista besöket, åh vad jag önskar att det var det, jag längtar ihjäl mig.

Nej, tappa upp det där badet kanske!

Husmor.

Var & hälsade på Emelie, Peter & deras lille Charlie igår, & jag har aldrig längtat mer tills våran lille tittar ut. Man blir nästan lite avundsjuk. Charlie fick iallafall göra sitt bästa för att försöka locka ut h*n, så nu är det bara att hålla tummarna.
När vi kom hem så hämtade vi täckena & la oss i soffan framför tvn, & där vaknade vi även imorse.
Inte en enda kisspaus har jag tagit inatt, kanske ska jag fortsätta sova på soffan?

Anyway, så ska jag nu ställa mig och göra köttbullar att fylla frysen med, 1800g pure meatballs. Gud så gott!
1530 ska jag till barnmorskan, & innan dess ska jag försöka hinna iväg till nordea och hämta någon form av kuvert att skicka in havandeskaps AVI-n i, efts att jag glömt fylla i mitt kontonummer på försäkringskassan. SMART!

Nej, nu ska jag sätta fart.


relief.


Vilken jäkla skillnad det är på kvinnliga och manliga läkare alltså. Idag var det en kvinna, och hon förklarade allt så himla bra. Visade vad det var hon kollade på, förklarade vad det var hon letade efter & svarade på allt jag frågade, hon lät så glad när hon pratade så jag blev inte alls nervös den här gången.
När jag haft "de manliga läkarna" så svarar de alltid i gåtor & termer, eller så berättar de alla sjukdomar man vill utesluta. Har alltid känt mig mer förvirrad när jag kommit därifrån, och de flesta gånger åkt hem gråtandes.

Ultraljudet gick bra, lillfräsarn väger 2 804g enligt beräkningarna(-17% bara) och allt såg superbra ut. Jämförde man huvudmått med bäckenmått kan jag föda normalt, OM inte h*n bestämmer sig för att vända sig, men det vore väl minst troligt såhär sent va?
Fick dock boka in en ny tid, på dagen då vi går in i vecka 41, men det tänker jag inte gå på, för här ska minsann inte gås över någonting ;)

Åh jag är så himla glad :D

less is more.

16 dagar kvar till BF idag, och idag ska vi på sista ultraljudet(förhoppningsvis), eller om dem säger att vi ska gå på ett till så tänker jag totalvägra. nu får det faktiskt vara nog, enough is enough.
Manda ska följa med, då Daniel inte kan ta ledigt från jobbet, & ikväll ska vi hälsa på peter, emelie och deras 3-veckors-Charlie så måste ju hitta någonting fint att ge till honom.''

Nej, nu har jag druckit upp mitt hallonbladste, så ska ta på mig ansiktet och sen åka mot uppsala, wish me good luck.

babyshower

I lördags hade mina underbara vänner ordnat en babyshower för mig. Trodde bara sånt fanns på film.
Allt var så fint, det var rosa & blåa ballonger, cupcakes i alla möjliga färger & smaker, det lektes lekar & öppnades massor med paket. Det förvandlades till gråtkalas då jag läste alla fina kort mini fick, herregud vilka fina vänner jag har<3. Finaste var nog att min manda & gustav hade spelat in en skiva med godnattsånger, nu kommer pyret somna gott till mosters och morbrors fina stämmor.







lets go crayfish!



Redo för kräftskiva, 3 timmar innan gästerna anländer.
Nu är bara frågan vad jag ska hitta på tills dess, kanske lika bra att fortsätta småäta ut godisskålen & pyssla lite.
Nu på slutet får man ju faktiskt unna sig, eller hur?

Effektiv morgon.

Vaknade X antal ggr inatt för jag var döhungrig, så kl 6 imorse fick det vara nog.
Så nu har jag både ätit frukost, badat(& rakat benen, alltså HUR jäkla svårt får det vara egentligen, hädanefter får Daniel snällt hjälpa till), städat och satt igång en maskin tvätt. Good girl!

Tänkte försöka mig på någon form av B.U.S inför kvällen kräftskiva, får se hur det blir med det.

Var på föräldrakurs igår igen, jag gillar den alltså. Skönt att prata med andra som går igenom samma sak, har samma frågor, & är lika nervösa/förväntansfulla som jag/vi. Man känner sig för himla tråkig när man pratar graviditetskrämpor & babytalk med någon som inte alls är på samma plan som en själv.

Nej nu ska jag fortsätta förbereda lite inför kvällen!



Förra årets kräftskiva.

so close!

V. 38 IDAG! Holy macarony! Det är verkligen supernära tills vi får ha vår lilla gos i våra armar.
Åh vad jag längtar.

Måste skynda mig iväg, ska förbi och hälsa på på jobbet, och sen blir det föräldrakurs.
ska lära oss att andas idag, så imorgon är en alldeles strålande dag att föda barn på.

later!

bök & stök.

Gud vad jag har sovit inatt, 11 timmar, så-jävla-skönt!
Jag försöker sova & vila så mycket jag bara kan, lär inte bli mycket av den varan senare i höst.
Läste förresten någonstans att fosterrörelserna brukar minska såhär i slutet av graviditeten, men här är det tvärtom. Det bökas & stökas dag som natt, det är riktigt svårt att sitta upp, -om inte omöjligt under de riktiga karatepassen. Puh, hoppas att det är ett tecken på att Mini tänker komma ut snart.

Kom inte upp ur soffan igår för att baka de där pajerna, så de står i ugnen right now. Ska nog passa på att göra ananas-pajerna nu direkt, så att jag bara kan fixa med allt småpyssel på fredag.


needs.

Vilken dag - har haft familjen på lunch, & sen hängt med manten. Himla mysig syrra man har alltså- så mysig att jag inte ville att hon skulle lämna mig, så jag följde efter henne hem till fårtickan när det var dags för henne att gå, & sen snodde jag med mig pappa på promenaden tillbaka. kunde gå hela vägen utan minsta ont, kommer inte ihåg när jag gjorde det sist, vilken frihetskänsla!

nu värker det dock lite här & var, men det var det värt!
ska snart ta mig upp ur soffan för att göra pajdeg till västerbottenpajerna(det blev bortprioriterat idag), sen får den vara i kylen över natten, because this women need some rest.

22 dagar kvar till BF idag, komsikomsi lillegos!



Utgångsläget!


Tisdag

t-i-r-e-d, usch vad ögonlocken känns tunga idag.
Fick inte somna om efter kisspausen vid halvfyra(helt sjukt vad stark den lille rackaren är nu alltså, är helt öm i revbenen). Låg och försökte tvinga mig att somna tills klockan var halvsex, sen gav jag upp. Överaskade istället Daniel med äggsmörgås-frukost, det var han värd- bigtime! Han har varit helt otrolig under dessa månader, oavsett hur elak jag varit eller hur orimliga saker jag bett om så har han fixat allt. Han är världens bästa livskamrat och kommer bli världens bästa pappa.

Manda, Mommo och Mamma ska komma hit på lunch alldeles strax, sen ska här bakas västerbottenpaj tills kräftskivan på fredag. Fytusingen vad gott det ska bli.




kväll

Barnmorske besöket gick bra idag, gjorde det vanliga men med toppresultat,
hB: 120(HALLELUJA)
Bl.tr: 115/70
B-gl: 5,3
SF: 35
minis hjärtljud: 136.

Vi skrev även ihop en förlossningsplan. Vi skrev att graviditeten varit mycket orolig och att vi även är oroliga inför förlossningen, med tanke på alla extra UL/tillväxt kontroller.
Somliga säger att vi ska vara glada att vi fått gå på så många UL. Visst är det häftigt att få se vårt underverk, men för mig är varje nytt UL ett steg tillbaka. Det enda man vill höra är att allt ser bra ut & att vi ska slippa komma tillbaka, men det vi får höra är att "vi ska boka en ny tid om en månad, för säkerhets skull". Nästa UL(vårat 10e) är den 29/8, det måste väl ändå med all säkerhet vara det sista?

När folk frågar hur jag mår så svarar jag att "jag mår så jäkla bra, sover lite dåligt om nätterna bara", fast i själva verket äter oron upp mig, och jag bryter ihop för ingenting. Varje gång jag sitter hos BM och vi läser vad de skrivit i journalen från senaste UL, så sitter jag och biter mig i kinderna för att inte släppa ut tårarna & försöker se ut som att jag ler istället.



Long time.

Nu var det läängesen jag skrev här.
Nu är det bara 28 dagar kvar till BF, 28 dagar! tiden bara springer iväg, även fast det ibland känns som den står still.
Men nu är det slutspurten, och fr.o.m imorgon så är bebisen färdigbakad och kan titta ut närsomhelst.
Låt det bli snart, godegud!

Nu ska jag starta dagen, tona håret, fika på stan och BM-besök står på schemat.



känner mig färdigjäst nu alltså.


RSS 2.0