LÄTTNAD!!

Nyss hemkommen från barnmorskan, och lillen har skjutit ifrån rejält och vi ligger på övre delen på växtkurvan(SF- 29.)
TJOHO! Första gången jag fått höra med klart besked att plutten växer som h*n ska, och hjärtljuden lät alldeles utmärkt. Hoppas herr doktor håller med imorgon på ultraljudet,  nu vill jag bara kunna njuta av graviditeten utan oro. Pyret har vänt sig uppochner också, så det är inte konstigt att jag känner små kickar mot lungorna ibland.

Värre är det med mammans järnvärde, ligger nu på 109hB, sist var det 110 så det är ingen jätteskillnad, men vi hade hoppats att det gått upp lite.
Men man kan inte få allt!


Du har världens stoltaste föräldrar som väntar på dig här utanför<3




Drömhus

Alltså det där med tapeter och färg igår, HUR SKA MAN KUNNA BESTÄMMA SIG?
Det finns ju HUR mycket fint som helst att välja mellan.

Har iallafall precis startat dagen med frukost härhemma, och tänkte snart hoppa in i duschen för lite refreshment innan jag ska ner på stan. Funderar på att investera i en all around vaxning, börjar kännas jobbigt att man måste undanvara en hel timme om man ska raka benen.


Har förövrigt hittat drömhallen.

Kylskåpskonst.

Ny vecka, och jag återställd efter helgens nedslag. Vilken himla bra vecka som väntar,

imorgon ska vi till banken och fixa iordning gemensamma konton osv. inför flytten nästa vecka(!!!),
på onsdag jobbar jag till 14 & efter det till BM för mätning & lyssna på det lilla hjärtat, & på torsdag ska vi på vårt 5e (& förhoppningsvis sista, vill verkligen att allt ska se superduper bra ut nu) ultraljud, & sen bär det av ut till sandhamn :)

Idag när Daniel slutar ska vi åka & kolla tapeter & färg till huset, nu är det verkligen nära!


Kylen är ett enda stort konstverk<3


Ett år.

Kom på att det inte ens är en vecka kvar tills det är midsommar, och vi är tillbaka på sandhamn igen.
Tänk vad mycket som har hänt på ett år, nytt jobb, nytt hus, och en bebis i magen.
Nästa midsommar så är vi en till, då är vi tre, tre- som i en liten, alldeles perfekt familj.











snyft, snyft.

Egentligen var ju planen att jag skulle vara på jobbet 830-17.00 idag, men efter att ha legat och frusit och svettats om vartannat hela natten, så fick det bli sjukanmälning idag.
Jag och bebis verkar inte dela åsikt kring det här med att man behöver sömn som mest, när man mår som sämst, då den röjde satan så fort jag var på väg att somna mitt i feberfrossan. Så jag har sovit 1½ timme sen 01.50 inatt.
Lika bra att vänja sig tills krabaten är på utsidan.


Idag blir det att kurera mig i soffläge. Daniel är och spelar match, och sen ska han egentligen på kalas, får se fall han kanske kan komma hem och ta hand om hans stackars gravida kvinna istället, är inte särskilt duktig på att vara ensam hemma.

Nu ska jag slå på en film och hoppas att john blund kommer och besöker mig.




Godmorgon!

Det är svårt att sova om nätterna när man vaknar varje gång man vänder sig om av smärtan i magen.
Pratade med BM igår, hon sa att det är ligamenten, som vanligtvis håller in magens muskler, som töjer sig lite för fort, och att det är det som känns som knivhugg i sidan av magen, och sedan kan gå över i molande värk bak i ryggen.

Min ögonsten just nu är nog det här graviditetsbältet, vilken skillnad det gör om dagarna alltså, lovesit!
Kanske får prova ha det på om nätterna med? haha.
Idag går vi in i v28, och även trimester 3(!!!). Nu kan man säga att vi är inne på slutspurten ;)

Nej nu måste jag klä på mig, jobb 11-2030 idag.


Vi var och hälsade på bebisgrisar igår, jag vill ta med mig en hem!!

Dagen.

Igår fixade jag och Daniel hem/villaförsäkring till nya huset, man vet att man börjar bli vuxen när man jämför försäkringar och tycker att det är intressant, och nästan blir lite lyrisk när man får reda på att man får en allriskförsäkring gratis i ett år fr.om det att försäkringen börjar gälla.(Självklart blev det länsförsäkringar Linnéa)


Idag ska jag  fika med Maja, Carolina och kanske Linnéa dyker upp efter jobbet. Maja har flyttat hem från GBG(iallafall över sommaren), så det blir supermysigt!

Nej, nu är det lunchdags. Idag serveras korv med bröd, HUR GOTT?

Carolina och Maja i sitt esse.

Jobbig natt.

Har sen igår haft ont i vänster sida av magen, svårt att förklara hur, men det onda följer liksom nedre delen av magen, och så går det bak i ryggen ibland. Försöker klämma och känna för att förstå mig på vart smärtan kommer ifrån, men jag blir inte klokare än såhär.
Om det inte blir bättre ska jag ringa BM och kolla, dumt att gå och oroa sig om det skulle vara helt normalt.



Bilden är tagen för ca 3 veckor sedan. Imorgon går vi in i v.28!! Tjoho!

Måndag.

Då var det måndag igen, har haft en alldeles underbar helg.
I lördags efter Daniels match, så var det "after beach" på All in. Det sprutades rosé och champagne överallt och jag kände mig rättså missanpassad med min alkoholfria öl, & en kroppshydda att missta med en nättare elefant(cant deny it), men jäklar vilken härlig sommarfeeling man fick.

Då afterbeacharna drog vidare, så satt vi(Sofie, Henke & Daniel) & avnjöt en inte så fantastisk middag, men desto trevligare sällskap. Tröttheten gjorde sig mer än påmind dock, och jag somnade i soffan innan klockan hunnit bli 22.00.

Söndagens största del spenderades bland flyttkartonger & tvätt, så nu har vi packat det som går att för-packa, flytten närmar sig med stormsteg nu.
Hann även med att kolla på Sofies fotbollsmatch, & senare titta förbi henne på födelsedagsfirande/tårtbuffé.

Pyret verkar missta magen för boxningsring, mysen!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, kl 11 ska jag sitta i frisörstolen.


Sist vi var på UL fick vi en 3D bild på pyret, hur häftigt är det inte?

saturday.

Var en lyckad kidnappning igår, och vi fick även med oss Jossan. Åkte ut till bresse och åt middag, och sen ut till klubbis och kollade båtar.
Har som tradition härhemma att varje lördag då jag är ledig går vi ner till tammerfors och köper valnötsbröd och går hem och äter lördagsfrukost, gud vad jag älskar lördagsfrukost! Promenaden till tammerfors var dock i varmaste laget idag. men no complains.

Idag ska jag kolla på Daniels match, och sen ska jag till "all in" på after beach, där alla mina vänner håller hus denna lördagseftermiddag. Har bättrat på brännan(som jag inte har) med en spraytan, har fått för mig att pyret inte gillar när det blir för varmt, han/hon bara bökar och stökar vid för höga temperaturer.

nu måste jag sätta fart härhemma.

SMS-inlägg

img_0418 (MMS)


ledig helg!!

Helt slut efter en dag på jobbet, sjukt vad segt timmarna kan gå ibland.
Nu är jag iallafall ledig tills på måndag kl 15, what a wonderful feeling!

Jag ska strax ställa mig och göra räkpaj som ska bli kvällens middag, tänkte kidnappa Daniel och åka iväg och picknicka kvällen till ära, finns risk att jag tar mitt första dopp ikväll.


slowwalk

försökte mig på en promenad tidigare, känner mig som en pensionär så sakta jag måste gå, det går liksom inte!
känns som knivhugg i nedre delen av magen, även då jag har på foglossningsbältet. det är väl bara att stå ut, men längtar efter att kunna träna på riktigt.

nu är det inte långt kvar tills flytten till huset heller :D ska bli så himla himla skönt att komma igång, fast det är mycket målarfärg som krävs innan vi kan bo in oss på riktigt. den 1a juli äger starten rum!! och den 17e juli går jag på havandeskapspenning, det behövs, känns redan tungt att jobba, svårt att få till alla förflyttningar när magen är i vägen.

nu ska jag inta viloläge innan jag börjar jobba 1430.

98

nittioåtta dagar kvar till pyret är beräknat att titta ut. det är tvåsiffrigt, och jag har nog aldrig känt en sån längtan efter att dagarna ska gå. så i ett desperat försök att hjälpa dagarna gå lite fortare, så tänkte jag nu börja blogga.

men eftersom att jag är lite seg i starten så kanske jag ska köra en checklista om barnabärandet so far; Morgonillamående? nja, det vore dumt att klaga då jag kunnat avbryta illamåendet med mat, det har resulterat i några extrakilon, men upp ska man ju ändå. Var extremt trött fram till v 17, kunde knappt sitta ner utan att somna, åt som en häst de första 11 veckorna, två timmar kunde kännas som tre dagars svält. Humörsvängningar from hell, det har dock bättrats litegrann nu på senare, men usch vilken hormonhäxa jag varit.

idag går vi in i v27, och det vore dumt att klaga allt för mycket. jag får lite ont i fogarna när jag går, tröttheten börjar komma tillbaka(kan bero på att jag och pyret har helt olika dygnsrytm), får svimningskänslor av att sitta på huk, och lite väl häftiga blodtrycks fall i de flesta lägesändringarna. Men det är inte farligt alls när jag tänker på att det är vårat barn som ligger där inne och myser.

det här inlägget blir alltså starten på fortsättningen av denna resa.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0